Usanze tradizionali
Martedė
Vintot de Marz
 
   
  Dal Dialetto milanese...
La giazzera l'è quell credenzin de legn ch'el gh'ha denter un recipient de zinco in doe se mett al panett del giazz.
L'è assee mett pòcch giazz per conservà al mangià, ancha per un para da dì; basta avec la costansa de tirà via l'acqua manaman che la se furma in dal serbatoj.
Naturalment occor che la giazzera la staga minga in cusina doe la temperatura l'è semper pussè alta, l'è mej metala in un olter
local, magari ndoe pò corr un poo d'aria.
 
     
 

..:: A ::..

 
Acqua de Purtugall...
 

..:: C ::..

 
Cunservā al mangiā in de la giazzera...
 

..:: D ::..

 
Druā ul fer da stirā...
 

..:: F ::..

 
Fā seccā i brugn...
 

..:: M ::..

 
Masā i scimas...
 

..:: N ::..

 
Netā i becch de una lampada a petroli...
Netā i robb de ramm...
Netā i vass da vedar cunt i patati...
 

..:: P ::..

 
Prima da druā i busciun...
 

..:: T ::..

 
Tirā via i smagg de cera...
 

..:: U ::..

 
Ul punt a cadenela...
 
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