Usanze tradizionali
Giuedė
Desnov de Genar
 
   
  Dal Dialetto milanese...
Per fà seccà i brugn bisògna ciappà di brugn che sian bei gross e minga nizz.
Sa puccen in acqua bujenta fin che vegnan nò a galla.
Quant a in tucc sul funt, a sa tiren sù, se metan su un assa al soeu e se quatten giù con un vell per minga fagh andà adoss i musch e la pulver.
Quant in sugà da una part a sa voltan su l'alter fianch.
Lìè assee un para de dì da soeu per tirai bei secc senza fagh perd al muresin.
Dòpo se pòden mangià insci 'me hinn, o se dee nò se metan sutt spirit.
I brugn secc gh'hann 2800 calurii al chilo e hinn senza grass.
 
     
 

..:: A ::..

 
Acqua de Purtugall...
 

..:: C ::..

 
Cunservā al mangiā in de la giazzera...
 

..:: D ::..

 
Druā ul fer da stirā...
 

..:: F ::..

 
Fā seccā i brugn...
 

..:: M ::..

 
Masā i scimas...
 

..:: N ::..

 
Netā i becch de una lampada a petroli...
Netā i robb de ramm...
Netā i vass da vedar cunt i patati...
 

..:: P ::..

 
Prima da druā i busciun...
 

..:: T ::..

 
Tirā via i smagg de cera...
 

..:: U ::..

 
Ul punt a cadenela...
 
Aggiungi ai Preferiti
Copyrights

     
Powered by Stefano Š